Fa molts anys que tenim alumnes universitaris de magisteri que venen a l’escola a fer les pràctiques que els calen per aconseguir la seva titulació. En aquest article, les mestres de segon de primària: l’Alba Fort, la Carme Figueras i la Isabel Cabrera ens parlen d’un projecte que desenvolupen dues noies de la Universitat Blanquerna per fomentar la lectura:

L’aprenentatge servei (APS) és un projecte educatiu innovador amb utilitat social. Parteix d’elements tan coneguts com el servei voluntari a la comunitat i l’adquisició d’aprenentatges. Els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo. D’aquesta manera, allò que s’aprèn es pot transferir a la realitat en forma d’acció.

Durant aquest curs, dues alumnes de magisteri de la Universitat Blanquerna estan portant a terme un projecte d’aprenentatge-servei a la nostra escola. Venen una hora a la setmana per motivar a llegir a un grup d’alumnes de 2n i 3r de Primària. Mitjançant activitats lúdiques els ajuden a millorar la lectura de manera inconscient i gaudeixen amb els seus companys. Els resultats per ambdues bandes són molt positius!

Els alumnes comparteixen la seva opinió:

  • Misha: M’agrada anar a la classe de lectura perquè aprenc a llegir. Sempre fem jocs molt divertits.
  • Abril: El que m’agrada més de la classe de lectura és que estic amb els meus companys i aprenc a llegir més.
  • Simar: Fem el joc del telèfon, el parxís amb frases, endevinalles…