El passat divendres 23 de maig en Martí Garolera, exalumne de l’escola, va ser premiat pel seu treball de recerca al concurs “Premi Terenci Thos i Codina” organitzat per l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró i pel Grup d’Història del Casal de Mataró.
La seva obra va rebre un accèssit en un concurs on només es premia un treball a cada convocatòria i va ser molt ben valorada per un jurat que va anunciar que havia estat molt difícil decidir-ne els finalistes.
Perquè veieu quina opinió en tenen d’aquest excel·lent treball, us adjuntem el comunicat que van llegir el dia del veredicte. 

El treball titulat Creació d’una ruta dedicada als molins de la Riera de Pineda és un treball interessant perquè presenta una proposta de rendibilització del patrimoni arquitectònic pre- industrial de la riera de Pineda, en concret dels seus molins. No és un treball de biblioteca ni basat en internet, el seu autor o autora, l’ha creat trepitjant el propi territori, fent treball de camp. Fins i tot s’ha desplaçat a Calldetenes per a obtenir un model referencial per al seu projecte i ha inclòs una excel·lent entrevista a un entès del territori.
L’autor o autora ha escrit un detallat projecte sobre una futura ruta. Per aconseguir-ho ha realitzat un estudi econòmic, de viabilitat i d’impacte a la població davant aquesta futura ruta de molins. També ha fet l’anàlisi de cada molí/edifici avaluant les necessitats que ara té (accessos, senyalització, condicionament…). També ha creat simulacions fotogràfiques amb els emplaçaments de les infrastructures (senyals, fites, aparcaments…). Partint d’un criteri personal, també ha traçat rutes complementàries, ha ideat un futur centre d’interpretació i ha creat un tríptic per a la ruta.
Aquest treball –que no és estrictament històric- destaca doncs per la seva originalitat, perquè enganxa des del principi i perquè tracta el patrimoni amb la intenció de trobar un ús que permeti rendibilitzar-lo i alhora preservar-lo.
Des de l’escola felicitem en Martí per la bona feina feta i per l’interès i esforç mostrat durant el seu projecte.
Anna Sitjà