Us presentem el mural que hem fet al pati de l’escola. És un mural que hem treballat amb l’alumnat de 1r d’ESO a partir d’un projecte de l’assignatura de Plàstica i Visual.

Ens vam fer ressò de les dades alarmants que ens oferia el web https://missingmigrants.iom.int/region/mediterranean  Com és que una situació tan greu no és portada ni de diaris ni de telenotícies?

El debat estava obert, i per això la professora de plàstica ens va proporcionar una parell d’articles que parlaven de la situació dels migrants que volen travessar el Mar Mediterrani. Ens va sorprendre la gran quantitat de països que estan en conflicte, i també les dades de persones desaparegudes, o per exemple de menors no acompanyats que arriben a Europa.

A partir del debat, vam fer el projecte del mural… la paraula que es repetia més en les nostres converses era “PAU”… i per això vam decidir escriure MAR MEDITERRÀNIA amb moltes paraules “pau”… totes elles en els idiomes de les persones que havien desaparegut intentant travessar el mar, i en els idiomes dels països que tenim costa al Mediterrani.

Finalment, entre el dia de Portes Obertes de l’escola i el dia de la celebració de Sant Jordi, vam poder pintar el mural. Ho vam fer a la paret del pati que mira el mar.