Les mestres de P4 ens expliquen com fomenten l’atenció conscient i la concentració amb els infants de P4 a través d’una senzilla activitat que podeu repetir vosaltres a casa:

Mindfulness vol dir parar l’atenció de manera conscient a l’experiència del moment present, amb interès, curiositat i acceptació. Aquesta atenció plena en el que estem fent ens genera beneficis a nivell personal,
en els processos d’atenció i en la relació amb les altres persones.
A P4 hem activitat alguna dinàmica de Mindfulness: les vitamines de colors.

En aquesta activitat centrem tota la nostra atenció en un Lacasito o M&M. I, com ho fem? Es tracta d’analitzar aquesta llaminadura amb tots els nostres sentits: primer l’observem (forma, color, mida…), després l’olorem (fa bona olor, mala olor, a què olora…), tot seguit l’escoltem (ens la posem a l’orella, li fem copets amb els dits…), a continuació ens centrem en el tacte (si es suau, si es rugós…) i, finalment, ens el posem a la boca. Però no la masteguem encara: la passegem per la nostra boca i anem sent conscients de tots els canvis que experimenta la xocolata: canvi de color, canvi de textura, canvi de gust… i ja, per fi, masteguem i ens l’empassem. Proveu-ho a casa amb qualsevol altre aliment. Als nens i nenes de la classe de les estrelles de mar i de les sirenes els encanta.