En Quim Marès és un dels nostres especialistes en tecnologia i periòdicament en explica alguna de les aventures amb els seus alumnes:

Els alumnes de l’optativa d’APQUA de primer de la ESO han estat utilitzant un programa editor en 3D per a crear objectes que es puguin imprimir amb la impressora 3D. El tema triat ha estat “EL MUSEU D’APQUA”, i han dissenyat objectes que tenen a veure amb l’aigua i que han estat importants per al desenvolupament tecnològic. Una roda de molí, el cargol d’Arquímedes, una aixeta o un pou són exemples del què han fet.

Però com a novetat, aquest any han pogut veure els seus dissenys dins de la realitat virtual. Hem portat a classe unes ulleres 3D, i gràcies al mòbil i al programa CoSpaces han pogut veure el pou o la roda de molí dins d’un escenari virtual inventat. I a més, s’ha pogut sortir de la realitat virtual per anar a la realitat augmentada, on aquesta vegada només amb l’ajuda del mòbil es podia veure les seves creacions 3D dins de la imatge que feia la càmera de la classe. Com que una imatge val més que mil paraules, teniu una foto d’una captura de pantalla on es veuen tots els alumnes de la optativa amb el logo que han creat en 3D per al museu.