Avui us volem parlar sobre la importància del joc en el desenvolupament dels infants. El joc és una necessitat vital en el desenvolupament de qualsevol infant.

Però, per què és important? Els nens i nenes aprenen a conèixer la vida tot jugant. Els infants necessiten acció, manipular objectes i interactuar amb altres persones, i això és precisament el que fan mentre juguen. A més a més, ajuda a conformar la seva personalitat i la manera en què anirà aprenent al llarg de la seva vida.  El joc és una activitat que no es pot substituir, de manera que resulta imprescindible per desenvolupar la capacitat d’aprenentatge dels infants. Tant és així, que jugar és un mitjà d’expressió. 

Per tant, quin és el paper de l’adult? Doncs l’adult ha de facilitar el joc lliure de l’infant, promovent ambients i materials rics perquè aquest es dugui a terme. L’adult ha d’adquirir un rol d’observador, d’acompanyant i sobretot de preparar els espais perquè l’infant pugui ser l’ésser actiu dins del seu propi procés d’aprenentatge i afavorir al seu desenvolupament físic, cognitiu, psicològic, psicomotriu i social.