El Consell haurà de treballar els Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per les Nacions Unides amb l’horitzó de l’any 2030.

Ahir es va constituir el Consell dels Adolescents de Calella per al curs 2019-2020 en un acte on hi van assistir els candidats que s’hi van presentar, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, la regidora adjunta a l’alcaldia responsable de l’Àrea de Joventut i Participació, Cindy Rando, el regidor adjunt a l’alcaldia, Ramon Llamazares, la regidora d’ERC, Pilar Rocafort, la regidora de Calella en Comú, Anna Gimenez i la regidora de la CUP, Núria Freixas.

Durant l’acte, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va comunicar als consellers i conselleres que aquest curs hauran de reflexionar sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per les Nacions Unides amb l’horitzó de l’any 2030: “Són els propòsits aprovats a Nacions Unides per la majoria dels països del món amb l’horitzó que l’any 2030 s’hagi resolt una sèrie de qüestions sobre la fam al món, les necessitats de cobrir tant i l’educació, la lluita contra les desigualtats de gènere, la promoció de ciutats sostenibles, l’abastiment d’aigua potable per a totes les persones i la cura del medi ambient i dels diferents ecosistemes existents. Trobo que teniu una feina molt complexa i difícil però de ben segur que la fareu de gust i amb moltes ganes”.

El Consell dels Adolescents del curs 2018-2019 va tenir com a encàrrec treballar la igualtat de gènere entre els joves. Entre d’altres coses, cal destacar el taller d’igualtat amb el raper Nel·lo C d’on va sorgir la col·laboració per escriure la cançó Plantem Cara, així com el rodatge del videoclip a la nostra ciutat.

Enguany s’han presentat 7 candidatures que se sumaran als 12 adolescents que continuen un any més formant part del Consell d’Adolescents. Així, Calella compta amb un total de 19 consellers i conselleres.