Sovint les empreses tenen un dia a dia molt intens. Les exigències del mercat laboral són moltes i els dirigents senten pressions que dificulten el fet d’obrir la mirada.

La formació dels nostres joves hauria de ser responsabilitat de totes i tots. Quan una empresa troba “temps” per acompanyar un jove, quan li ensenya procediments, quan li ofereix eines per descobrir les seves habilitats… Està contribuint a millorar la societat, la ciutat i en definitiva està fent que el món sigui un lloc millor per viure.

A vegades ens queixem quan veiem joves amb males actituds, irresponsables, “ninis”… I ens atrevim a criticar-los, els jutgem a ells i a les seves famílies… És cert que no volem que les nostres ciutats siguin llocs perillosos, on hi hagi delinqüència i robatoris, però sovint no pensem que el món de les oportunitats hi té molt a veure.

La realitat que viuen alguns joves no la voldríem per a ningú del nostre entorn. Sí que és veritat que tenen la possibilitat d’assistir a una escola però molts han passat molt temps sense escolaritzar, o venen de països amb llengües diferents que dificulten el procés d’aprenentatge, o bé tenen dificultats acadèmiques i famílies que malauradament no els poden ajudar.

Al final, tots els nois i noies volem el mateix: tenir l’oportunitat de progressar i avançar a la vida i alhora sentir-nos valorats. Tots i totes volem pensar que allò que fem, serveix per alguna cosa, que tenim futur, que tot té un sentit. Les escoles no podem fer-ho soles. Necessitem el món de l’empresa al nostre costat i fer-ho junts.

Donar oportunitats a les persones és el que fa que una empresa sigui GRAN. Poc a poc la societat va adquirint consciència social i estem segurs que en un futur proper, les persones escollirem, amb bon criteri, les entitats i les empreses que sumen, aquelles que aporten valor afegit.