A 6è ja hem acabat l’itinerari d’aprenentatge Com hem sigut i com serem? i tenim ganes de fer una petita reflexió.

Primer de tot dir-vos que estem molt satisfets de com els vostres fills i filles han estat capaços d’abordar el tema de la reproducció i la sexualitat humana, ho han fet tal i com els hi vam demanar al principi, amb rigor i seriositat. Han mostrat molta maduresa a l’hora de treballar, som conscients que és un tema del qual no és fàcil parlar-ne i que tot just comencen a descobrir.

Les persones que ens dediquem a l’educació pensem que encara, avui dia, en parlem poc amb els nostre infants i voldríem animar totes les famílies a fer-ho. Penseu que les vostres respostes, els vostres silencis, el que senten pel carrer, el que troben per internet…;tot educa, o mal educa les criatures, per això necessiten adults(mares, pares, educadors, educadores) que els donin respostes clares i correctes per a la seva edat. Veureu com la sinceritat dels infants us ajuda a tractar el tema d’una manera natural.

A més d’estudiar els òrgans dels aparells reproductors, l’embaràs, la menstruació… des del punt de vista biològic, hem dialogat i hem parlat molt de totes les emocions que la sexualitat pot despertar en les persones. L’objectiu era aprendre i reflexionar sobre ella, a conèixer i a respectar-se un mateix i els altres . En definitiva, formar persones sanes i responsables .

No perdeu l’oportunitat de tenir una conversa amb ells/es sobre el tema. Creieu-nos que us sorprendran!!!!