dijous, 23 de maig de 2013

Entrevista a l'Alcadessa Montserrat Candini

El passat divendres dia 10 de Maig, els delegats de 5è de la nostra escola van desplaçar-se fins l'Ajuntament per fer una petita entrevista a la nostra alcaldessa Montserrat Candini, la qual molt amablement ens va respondre.

1- Quan neix el seu interès per la política?

Sóc funcionària de la Generalitat de Catalunya des de fa 20 anys. Abans d'això no tenia massa interès per la política, però aquesta feina em va ajudar a interessar-m'hi.

2- Quins motius la van moure a presentar-se per alcaldessa?

Vaig pensar que potser jo podia ajudar a millorar Calella per fer-la una ciutat més important del que ja era. A més, converses amb la gent del poble, em van animar a presentar un projecte que servís per perfeccionar situacions concretes.

3- Com és el dia a dia a l'Ajuntament de Calella?

És un dia a dia molt mogut, molt dinàmic i alhora molt interessat. Sempre hi ha molts temes a tractar, doncs Calella és una ciutat molt activa i vital.

4- Com creu que està Calella actualment?

Calella demostra que té força econòmica gràcies als empresaris i una gran força social i cultural promoguda per les entitats. Aquests tres eixos faran que malgrat l'època de gran crisi que estem vivint Calella se'n pugui sortir satisfactòriament.

5- Vostè és donant de sang? Per què?

Sí. La motivació de ser donant de sang és saber que ajudes altres persones, encara que no les coneguis. Crec que és molt important donar sang perquè sóc conscient que els hospitals en necessiten per poder atendre tothom i sobretot les urgències que en un moment donat es puguin presentar.

6-Li sembla bé que l'Escola Pia col·labori amb el Banc de sang?

Sí. Crec fermament que les escoles han de formar part activa de la societat i per això és vital que s'encarreguin d'educar la consciència i el sentiment generós dels joves.

7- Què pensa que en treurem de positiu?

Penso que és molt positiu conscienciar els nens que hi ha gent que necessita sang i esperono totes les escoles que s'animin a formar part d'aquest tipus de projectes.

8- Cada quan s'organitzen campanyes per donar sang a Calella?

A Calella s'organitza donació de sang 2 cops l'any.

9- La gent del poble respon?

Sí força. Fa un temps vam detectar que l'Ajuntament no en feia prou difusió, llavors vam decidir establir una estratègia de comunicació que va ajudar molt a conscienciar la gent. Com a conseqüència vam notar que la participació havia pujat notablement.

Gràcies per la seva atenció i col·laboració. L'esperem el dia 8 de juny a l'escola.